شبی در حوزه با محوریت سیر و سلوک طلبگی و دوره مهارت افزایی
گزارش دوره مهارت افزايی و سير و سلوک طلبگی 3 ـ ارديبهشت 1395
با تأييدات خداوند متعال به همت مدیریت مؤسسه آموزش عالی حوزوی فدک و معاونت آموزش و فرهنگی ، همزمان با پذیرش حوزه های علمیه خواهران ، برنامه ی سیر و سلوک طلبگی جهت مهارت افزایی داوطلبین جدید سال تحصیلی 96-95 ، با حضور حجت الاسلام والمسلمین فاضلیان ، مدیریت حوزه های علمیه خواهران استان همدان ،آیت الله محمدی قائینی از اساتید حوزه ودانشگاه ، حجت السلام والمسلمین محمودی از اساتید حوزه و دانشگاه، و دکتر طاهری از اساتید دانشگاه روز سه شنبه 31/1/95 برگزار گردید.
در ابتدا خانم میرزایی معاونت فرهنگی مؤسسه ، ضمن خیر مقدم به طلاب، به ارزش علم و علم آموزی اشاره نمودند و به معرفی مؤسسه و برنامه های آن پرداختند.
آيت الله محمدی قائینی در کارگاه اول با موضوع « حسن خلق »فرمودند : حوزه های علميه خواهران به عنوان پايگاه های کسب معارف دين و پژوهش و تحقيق از برکات انقلاب اسلامی می باشد .
ايشان افزودند:رسول مکرم اسلام (ص) می فرمایند : « ان اکرمکم عندالله احسنکم خلقاً »
حسن خلق ارزش دنیوی واخروی دارد، کسی که حسن خلق دارد وارد بهشت می شود ؛ حسن خلق با آتش جهنم سنخيتی ندارد و دارای آثار و برکات بسياری است ؛ مانند زياد شدن دوستان، طولانی شدن عمر و ….
محمدی قائینی اشاره کردند : طلاب و بزرگان دين برای عموم مردم اسوه هستند ، مردم از رفتار ، گفتار ، و پوشش ما الگو می گيرند. لذا اگر کار خوب کنيم پاداشمان خيلی بالاست و اگر کج برويم عقابش نيز سخت خواهد بود.
در پايان در خصوص ارزش علم آموزی گفتند : کسی که طالب علم است فرشتگان آسمان و زمين برای او طلب مغفرت می کنند.
حجت الاسلام و المسلمين فاضليان درکارگاه دوم با موضوع عزت نفس، فرمودند:
نفس به دو معناست 1) خويشتن 2) روح انسان و در آيات و روايات گوناگون به اين دو معنا اشاره شده است.
مدیر حوزه های علمیه خواهران استان افزودند: هر کس خويشتن را بشناسد خدای خويش را خواهد شناخت. خودشناسی در دو بعد روحانی و جسمانی خلاصه می شود . بزرگترين نادانی اين است که انسان خودش را نشناسد.
دکتر طاهری درکارگاه مهارت افزایی ادبیات عرب ، درخصوص راهکارهای ورود به آزمون، ترفندهای مطالعه، نحوه مطالعه و چگونگی تست زدن فرمودند: ما بايد بدانيم چطور مطالعه کنيم، چطور يادداشت کنيم و چگونه از يادداشت های خود استفاده کنيم.
استاد طاهری: پيرامون چينش مطالب در کتاب مبادی العربيه ج 4 و اشاره به مبحث منادی به عنوان مثال به شيوه های صحيح تست زنی در آزمون به توضیحات مبسوطی پرداختند.
حجت الاسلام و المسلمين محمودی درکارگاه دوم مهارت افزايی با موضوع فقه ضمن اشاره به سه کتابی که به عنوان منبع آزمون کتبی سطح 3 معرفی شده اند به بحث کتاب طهارت پرداختند. وی مباحث مختلف کتاب طهارت مانند وضو، غسل، تيمم، نجاسات و مطهرات و … تبیین و تشریح نمودند. وضمن اشاره به مثال های گوناگون و پرسش از طلاب، به سوالات طلاب نيز جواب دادند.
خانم جهانگیری در مراسم اختتامیه ضمن تبریک اعیاد رجبیه فرمودند :
ان شاء الله خداوند متعال توفیق بهره گیری از فیوضات این ماه را به همه¬ی ما عنایت فرماید و ما بتوانیم در راه تهذیب نفس و خودسازی قدمی را برداریم .
جهانگیری در ادامه : باتوجه به نامگذاری سال 95 از سوی مقام معظم رهبری به نام « اقتصاد مقاومتی اقدام و عمل » به تبیین 10 اقدام مهم که برای نجات اقتصاد کشور مؤثر است ، پرداختند .
مدیر مؤسسه گفتند : یکی از این اقدامات زنده کردن تولیدات داخلی کشور است که ما خانم ها ی طلبه نقش بسیارمهمی در این زمینه داریم .و ما مبلغین می توانیم با روشنگری و تبیین منویات حضرت آقا ، به یاری وحمایت از رهبر فرزانه ¬ی خود بپردازیم .
در پایان ایشان ضمن اشاره به آیه¬ی « علیکم انفسکم » ، تقوا و اخلاص را از نکات کلیدی در موفقیت افراد بر شمردند .